Op de hoogte blijven? Krijg de laatste updates in jouw mailbox.
Terug

Deel

Automatisering horeca: waarom noodzakelijk voor de toekomst?

Debbie
Leestijd 3 min

Overal om je heen worden zaken geautomatiseerd. Huishoudelijke apparaten worden steeds slimmer, socialmediaplatforms gebruiken het om aanbevelingen te doen en automatische betaalsystemen zijn niet meer weg te denken. Automatisering heeft een grote invloed op ons dagelijks leven. En soms hebben we niet eens in de gaten hoe snel automatisering gaat. Ook in de horeca is automatisering niet meer weg te denken. De toekomst van horeca is er één waarin technologie en gastvrijheid hand in hand gaan. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe blijft die cruciale menselijke touch dan aanwezig? Wij nemen je in deze blog mee waarom automatisering in de horeca noodzakelijk is.

Automatisering horeca: waarom noodzakelijk voor de toekomst?

Efficiëntie door horeca automatisering

In enkele restaurants is het al niet meer weg te denken. Het zelf kunnen bestellen van je eten via een tablet of app. Door deze automatisering kunnen gasten zelf hun bestelling plaatsen, zonder op een ober hoeven te wachten. Hierdoor is het bestelproces efficiënter, sneller en het bespaart kosten. Fijn voor de horecaondernemer en voor de gast. De gast kan rustig door het menu scrollen en de bestelling plaatsen wanneer hij/zij daar klaar voor is.

En denk eens aan de efficiëntie achter de schermen. De kassasystemen die naadloos bestellingen registreren en betalingen verwerken. Ook dit is een voorbeeld van automatisering die niet meer weg te denken is binnen de horeca. Met een slim kassasysteem minimaliseer je fouten en zorg je voor een snelle afhandeling van bestellingen.

En dat niet alleen, met een slim POS kassasysteem kun je ook data verzamelen over verkooptrends. Zo kun je jouw keuzes voor de toekomst steeds beter afstemmen op jouw klant. Zeker weten dat ze dan vaker terugkomen!


De toekomst van horeca automatisering

Enkele horecaondernemers lopen misschien al vooruit binnen het automatiseren van taken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van robots. Voor sommigen is dit misschien echt nog toekomstperspectief. Maar er zijn al restaurants die door middel van robots gerechten naar de tafel brengen.

Dit laat zien waar we in de toekomst naartoe gaan. Zeker met de huidige tekorten van personeel is dit een welkome oplossing. En dat niet alleen, wanneer je een robot inzet voor relatief makkelijke taken, kan jouw personeel zich bezighouden met echte aandacht voor gasten. En kan je misschien wel meer entertainment bieden.

Natuurlijk brengt automatisering ook uitdagingen met zich mee. Want het is een behoorlijke investering. En het personeel dient ook getraind te worden om hiermee om te gaan. En hoe zorg je voor de juiste balans van mens en automatisering in de horeca?

Door slim gebruik te maken van automatisering kan je jouw service naar een hoger niveau brengen. Zo zorg je ervoor dat gasten keer op keer terugkomen voor een kwalitatieve onvergetelijke ervaring. Iets waar horeca-automatisering zeker aan kan bijdragen.


Automatisering Horeca
Automatisering Horeca bij Hannekes Boom


Automatiseringsoplossingen van Eijsink

Ben jij al klaar voor het automatiseren van verschillende horeca processen? Wij bieden verschillende oplossingen bij het ondersteunen van jouw zaak, waaronder horeca kassasystemen. Zo heb je meer controle, rust voor je team en extra service voor je klant.

De oplossingen die wij bieden zijn o.a. een slim en compleet kassasysteem, de online personeelsplanning en de snelle bestelzuilen. Zo verkoop je nooit meer nee, heb je in een handomdraai de planning voor elkaar en bespaar je op personeelskosten. Kies voor horeca automatisering want de toekomst is nu!

Kassa en handhelds
Online personeelsplanning
Reserveringssysteem
Digitale bonschermen
Bestelzuil en zelfscan

Ook interessant

Anouk
Anouk, adviseur

Welke rol automatisering kan spelen in jouw bedrijf
vertelt Anouk je graag.